Over mij

Weinig dingen maken mij zo gelukkig als met mijn agenda voor me plannen maken voor de toekomst. Het liefst zit ik dan in één van mijn favoriete koffietentjes, met een kop thee binnen handbereik. In mijn tas zit standaard een goed, liefst dik boek. Eén van mijn lijfspreuken is ‘if I can’t take my book, I’m not going’ (ik heb er zelfs een t-shirt van). En thuis omring ik me met meer dan 75 kamerplanten.

Naast mijn werk als coach, werk ik als docent aan de Hogeschool van Arnhem Nijmegen werk ik als literatuurwetenschapper

Lange tijd was ik er trots op dat ik zoveel dingen met elkaar kon combineren. Ik werkte veel en hard. Tot ik merkte dat mijn geestelijke gezondheid eronder begon te leiden. Ik wist niet meer wat ik zelf wilde—alleen maar wat ik dacht dat ik moest doen. Rust moest ik verdienen, en er was altijd wel een volgende klus om te doen. Ik was onrustig als ik probeerde uit te rusten, of als ik me niet ’nuttig’ voelde. Ik voelde me mentaal en fysiek gespannen. Ik piekerde wekenlang extreem. Uiteindelijk sloeg dat piekeren om in depressie. 

Toen ik daar eenmaal uitkwam besloot ik om het anders te doen—omdat ik het anders moest, maar ook omdat ik het anders wilde. 

Ik leerde om de productiviteit waar ik blij van werd te combineren met rust. Ik leerde naar mijn lichaam te luisteren. Ik begon er achter te komen waar ik mentaal behoefte aan heb. Ik durfde moeilijke keuzes te maken en te communiceren. Ik ging mijn dagen en weken anders inrichten. 

Ik krijg nog steeds vrij veel gedaan op een dag, maar heb een leuker leven en ben vele malen gelukkiger dan eerst.

Die combinatie van productiviteit, plannen maken en doelen bereiken aan de ene kant, en minder stress, minder moeten en meer plezier aan de andere kant staat centraal in mijn werk als coach.

Ik begeleid veel mensen die hun leven ook anders in willen richten. Die niet langer alle ballen in de lucht willen houden. Die keuzes willen zien en maken. Die meer tijd willen voor de dingen die belangrijk zijn in hun leven. 

Herken je dit? Neem vrijblijvend contact met me op voor een kennismakingsgesprek. 

De portretfoto’s op deze site werden gemaakt door Jaap Meijers, Eerlijke Media, en genomen in de Nijmeegse plantenwinkel Bleshyou.