Zou jij wel meer tijd willen hebben?

Elke maand verstuur ik een nieuwsbrief over doelen stellen en behalen, strategieën voor meer productiviteit en effectiviteit, en tips om meer tijd te krijgen voor de dingen die jij belangrijk vindt.

Hoe doe je dat eigenlijk, goede doelen stellen? Doelen waar je blij en gemotiveerd van wordt, en die ook haalbaar zijn?

Hoe voorkom je dat je een planning maakt maar daar al na twee weken (of twee dagen…) op achterloopt? Hoe maak je een planning die je niet gevangen houdt, maar die juist flexibel is, en toch leidt tot de resultaten waar je op gehoopt had?

Hoe voorkom je dat je afgeleid wordt door je e-mail, kattengifjes, of de plotselinge noodzaak om nu echt je hele huis schoon te maken? Hoe zorg je dat je alleen werkt wanneer je dat echt wil, en niet wanneer je dat niet wil (hallo weekend!)?

Hoe krijg je meer tijd?

In de nieuwsbrief stel ik je iedere keer een paar vragen om verder over na te denken. Dit kun je alleen doen, maar natuurlijk ook met mij in een coachgesprek.

Als je denkt aan de doelen die je jezelf afgelopen maanden gesteld hebt, hoe vaak heb je die doelen dan bereikt? Als je denkt aan de manier waarop je je tijd indeelt, waar ben je dan tevreden over? Wat zou je willen veranderen?

Aan het begin van de maand mijn nieuwsbrief in je inbox? Geef je dan hier op!

Coaching

Plannen, doelen stellen en die halen zijn mijn superkracht. Ik heb een natuurlijk talent om grote projecten op te delen in kleinere stukjes, om in te schatten hoe lang iets duurt, en me daar vervolgens ook aan te houden. Het helpt mij enorm bij het combineren van al mijn verschillende werkzaamheden: van mijn werk als docent, tot mijn coachingspraktijk, en mijn werk als literatuurwetenschapper

Planner

In mijn coachingspraktijk help ik allerlei mensen die beter willen worden in plannen maken en die ook verwezenlijken. Ik werk met ZZP’ers, freelancers en andere professionals die efficiënter en effectiever willen werken. Ik reik hen praktische en concrete strategieën aan, en samen maken we meer tijd voor wat belangrijk is. 

Maar het is meer dan alleen een talent dat ik voor mezelf inzet: ik begeleid al ruim 10 jaar anderen bij het bereiken van hun doelen en het combineren van werk en privé. 

En dan dit: ik ben zelf een groot fan van podcasts. Eén van de podcasts die ik wekelijks luister is de Happier-podcast, gepresenteerd door de zussen Gretchen Rubin en Elizabeth Craft. Rubin schrijft boeken over gewoontes, productiviteit en, zoals de titel al suggereert, geluk. Samen met haar zus bespreken ze gewoontes die wel of niet goed werken voor hen, en dingen waar ze blij van worden. 

Aan het begin van de maand mijn nieuwsbrief in je inbox? Geef je dan hier op!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *