Coaching

Hoe kan coaching je helpen?

Als je één van onderstaande situaties herkent, is het tijd om een afspraak met me in te plannen.

Coaching: coach writing in a planner
  1. Je hebt constant het gevoel dat je niet genoeg tijd hebt. Je probeert een baan te combineren met sport, hobby’s, gezin, studie of een side business maar weet niet hoe je die combinatie aan moet pakken. 
  2. Je wilt meer rust en vrijheid in je week, in je leven en in je werk.
  3. Je hebt moeite met focus en concentratie. Je werkt thuis maar raakt de hele tijd afgeleid door privé-zaken of huishoudelijke klusjes. Je wilt ontdekken waar, wanneer en hoe je het beste werkt. 
  4. Je hebt veel ideeën, maar je vindt het lastig om die om te zetten in concrete doelen en resultaten. Je bent goed in het beginnen van nieuwe projecten, maar het lukt je vaak niet om het ook daadwerkelijk af te maken. 
  5. Je voelt je schuldig omdat je denkt dat je niet genoeg werkt, of hebt het idee dat je productiever en efficiënter zou kunnen werken. Je dag vliegt voorbij zonder dat je het gevoel hebt dat je echt iets bereikt hebt. Je wilt naast je werk meer tijd overhouden voor andere leuke dingen, maar weet niet hoe je daar tijd voor gaat maken. 
  6. Je hebt het gevoel dat je niet kunt plannen. Of je plant misschien wel, maar je planning loopt keer op keer mis waardoor je gedemotiveerd raakt.
  7. Je hebt plannen om een boek te schrijven, maar weet niet hoe je zo’n groot project aanpakt. Je wilt regelmatig werken aan artikelen en onderzoek, maar het lukt je niet om dat te blijven doen. 

Als coach werk ik met iedereen die zich afvraagt hoe zij of hij tijd beter in kan delen, en tijd kan maken: of je nou zelfstandig werkt, als werknemer in een organisatie, of gewoon beter wil worden in het combineren van werk, hobby’s, gezin, studie en andere voor jou belangrijke zaken.

Tijdens onze gesprekken stel ik vragen en denk ik met je mee om je doelen haalbaar en concreet te formuleren. Ik help je je prioriteiten helder te krijgen en een manier van werken te ontwikkelen die bij jou past. Ik geef je concrete tips en handvatten om grote plannen en ambities om te zetten in haalbare doelen.

Ik help je kritisch te kijken naar hoe je je tijd besteedt, waarom je bepaalde keuzes maakt en wat belangrijk voor je is. Als critical friend ben ik een stok achter de deur om je te motiveren. Samen kijken we welke strategieën je gaat gebruiken om productief en efficiënt te zijn. Samen maken we tijd voor de dingen die belangrijk voor je zijn. 

Tarieven 

  • Voor particulieren, zzp’ers en kleine ondernemers zijn de kosten per sessie €85.
  • Als je werkgever je coaching vergoedt, dan zijn de kosten per sessie €100.

Een sessie duurt bij mij altijd 1 uur, en vindt in principe plaats op locatie in Nijmegen. Graag spreek ik ook elders in Nederland af, maar dan reken ik naast reiskostenvergoeding een hoger tarief vanwege reistijd. Sessies kunnen ook via Skype plaatsvinden, dan gelden de reguliere tarieven.  Gesprekken kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels plaatsvinden, naar gelang jouw voorkeur.

De kosten voor coaching zijn voor ZZP’ers en kleine ondernemers in sommige gevallen fiscaal aftrekbaar, als je aan kunt tonen dat de coaching van belang is voor je onderneming. Vraag dit na bij de Belastingdienst of je boekhouder.

Veel werkgevers hebben een budget voor coaching, vooral als de coaching op de één of andere manier bijdraagt aan de effectiviteit van hun werknemers en bijdraagt aan bijvoorbeeld uitvalpreventie.

Een gemiddeld coachingstraject neemt 6 tot 8 sessies in beslag. Onderzoek toont aan dat het 66 dagen of meer duurt om nieuwe gewoontes vast te houden, dus het is lonend om over langere tijd begeleid te worden bij het aanleren en implementeren van nieuwe strategieën.

Tijdens de eerste sessie kijken we samen waar je behoefte aan hebt en waar je je in de coaching op wilt richten. We spreken af per sessie: je committeert je dus niet aan een lang traject. Tussen de sessies door ga je concreet aan de slag met technieken en probeer je andere manieren van werken uit.

Eerst even proeven? Schrijf je in voor m’n nieuwsbrief om te ontdekken wat mijn aanpak is en ontvang een gratis werkblad voor meer inzicht in je tijd.

Heb je vragen, of twijfel je of je af wilt spreken voor een coachinggesprek? Stuur me een mailtje, dan bespreken we via mail of telefoon of coaching met mij bij jou past.